FAQ
info Adding pictures Expand Open all
 • Si mund të shtoj fotografi në këtë faqe?

  Së pari duhet të regjistroheni në faqen tonë. Kuptohet ju duhet të keni fotografi në kompjuterin tuaj. Që t'i shtoni ato në faqe ju duhet të klikoni në "profil" në menynë nga ana e majtë dhe pastaj në "Fotografitë tuaja" ku do të gjeni udhëzime si të shtoni fotografi në faqe. Është gjithashtu me rëndësi t'i lexoni edhe pyetjet/përgjigjet tjera në vijim.

 • Fotografitë e mia janë në GIF/TIFF/BMP/XXX format. Si mundem t'i bëj ato në JPEG format?

  Për të bërë një gjë të tillë ju duhet të shfrytëzoni ndonjë program special për fotografi. Duke shfrytëzuar atë program, hapeni fotografinë e duhur, zgjidhni "Save As" nga "File" menyja dhe ruani fotografinë tuaj në .jpeg format. Për shembull, programe të përshtatshme janë Photoshop, Corel Draw ose programe të ngjashme falas. Ne nuk ndryshojmë formatin e fotografive tuaja.

 • Nëse në fotografi nuk jam vetëm?

  Nëse keni fotografinë në kompjuterin tuaj, atëherë duke shfrytëzuar ndonjë program për fotografi, disi mund të selektoni veten tuaj (shembull me një rreth të vogël). Ju gjithashtu mund të shkruani ku dhe kush jeni në fotografi në komentin e saj.

 • Kur dua të shtoj fotografi, më shfaqen gabime me mesazhe "Page not found" ose "Server not found". Ku kam gabuar?

  Ndoshta madhësia e fotografisë është shumë e madhe për lidhjen tuaj të internetit. Ju duhet të zvogloni fotografinë dhe pastaj përpiquni përsëri.

 • Kam shtuar fotografi nga kompjuteri im. Çfarë duhet të bëj tani?

  Tani duhet të prisni - moderatorët do ta kontrollojnë fotografinë tuaj. Periudha e pritjes mund të jetë prej 1 orë deri disa ditë. Nëse dëshironi që fotografia juaj të kontrollohet më shpejtë, shërbimi i tillë paguhet. Në faqen e fotografive tuaja mund të shikoni se çfarë ndodh me fotografinë - ende nuk është kontrolluar nga ndonjë moderatorë, është pranuar dhe shtuar në faqe ose ndoshta është refuzuar për ndonjë arsye.

 • Mund të ndryshoj ose fshij fotografinë që kam shtuar në faqe?

  Po, kuptohet. Ju mund të redaktoni/fshini fotografitë nga faqja e fotografive tuaja. Mbani mend - nëse fshini ndonjë fotografi, atëherë statistika e fotografisë (rezultati i vlerësimit, të gjitha komentet) do të fshihet dhe do të duhet të filloni përsëri prej fillimi. Ne nuk mund t'i kthejmë fotografitë që ju i fshini.

 • Fotografia ime është refuzuar. Pse?

  Ajo dmth se fotografia juaj nuk përshtatet me rregullat e faqes sonë. Arsyen e saktë pse fotografia juaj është refuzuar ju mund ta gjeni në faqen "Fotografitë tuaja". Para se të shtoni ndonjë fotografi, ju lutemi t'i lexoni rregullat e faqes.

 • Dikush tjetër është duke shfrytëzuar fotografinë time ose të dhënat e mia personale. Çfarë duhet të bëj?

  Dërgoni ankesë në Mbështetjen për klientë dhe shkruani në këtë mënyrë: Dikush është duke shfrytëzuar fotografinë time ose të dhënat e mia personale pa autorizimin tim. Linku i emrit tim dhe e-mail adresës sime në top.al: www.top.al/users/emri_përdorues. Linku i profilit të anëtarit që është duke shkelur rregullat e faqes: www.top.al/users/emri_përdorues. Komentoni nëse është e nevojshme.

 • Si mund të bëj konfirmimin e të drejtave autoriale nëse një gjë e tillë kërkohet nga ana e moderatorëve?

  Menjëherë nën fotografinë është një link special në të cilin duhet të klikoni. Udhëzime, si të merrni kodin për autorizim janë në faqen tjetër. Ju lutemi për mirëkuptim sepse ka njerëz me karakter të keq të cilët dëshirojnë avantazhin e të tjerëve dhe në dëshirojmë vetëm të sigurohemi se gjithçka është në rregull.

 • Kush merr përgjegjësinë nëse në Top.al ka fotografi të papërkulura dhe problematike?

  Top.al nuk merr përgjegjësinë për pasoja të papëlqyeshme. Bazuar rregullave të faqes sonë, shfrytëzimi i fotografive të huaja nuk lejohet. Me shkeljen e të drejtave autoriale, informacionet personale të anëtarit do të dorëzohen në polici nëse është e nevojshme.

info Rating pictures Expand Open all
 • Do të llogariten të gjitha pikët pas vlerësimit të fotografive?

  Jo, do të llogariten vetëm votat e anëtarëve që kanë fotografi. Gjithashtu ju nuk mund të votoni për një fotografi të njëjtë vazhdimisht për një periudhë të shkurtë.

 • Ndonjëherë një fotografi e njëjtë më shfaqet disa herë kur jam duke vlerësuar. Pse?

  Fotografitë që ju i shikoni zgjidhen rastësisht nga fotografitë në bazën tonë me të dhëna. Kështuqë mund të ndodhë të shikoni një fotografi të njëjtë disa herë. Sa më i madh që është numri i fotografive në bazën tonë me të dhëna, aq më e vogël është mundësia të përsëritet një fotografi disa herë. Ju mund të zmadhoni numrin e fotografive në bazën tonë me të dhëna duke shtuar fotografitë tuaja në faqe.

 • Mund të shoh si janë vlerësuar fotografitë e mia nga anëtarët tjerë?

  Po, sigurisht. Për të kontrolluar një gjë të tillë ju duhet të shkoni në faqen "Fotografitë tuaja". Nëse dëshironi të shikoni vlerësimet vetëm për një fotografi, klikoni në fotografinë dhe në anën e djathtë është një link "statistika e votave". Një mundësi tjetër është të shkoni në faqen e profilit tuaj. Atje janë shfaqur të gjithë anëtarët që kanë vizituar profilin tuaj, kanë vlerësuar ose kanë komentuar fotografitë tuaja. Të dy listat tregojnë ndodhitë vetëm për disa ditë të fundit.

 • Fotografia ime është vlerësuar nga një anëtarë pa fotografi. Si është e mundur?

  Nuk është e mundur. Ky anëtarë me siguri ka vlerësuar fotografinë tuaj dhe pastaj ka fshirë fotografinë e tij/saj.

 • Si mund të shoh kush ka vizituar profilin tim?

  Ju mund të shikoni atë nga faqja e profilit tuaj.

 • Kam parë fotografi të papërshtatshme. Si mundem të ju informoj?

  Shfrytëzoni formën speciale që gjendet nën fotografi e emëruar si "raportoni për parregullsi".

info Using the system Expand Open all
 • Çfarë janë bonuspikët dhe si mund t'i fitoj ato?

  Ju mund të lexoni më shumë për bonuspikë këtu.

 • Jam duke vlerësuar fotografi, mirëpo nuk fitoj bonuspikë. Pse?

  Bonuspikë mund të fitojnë vetëm anëtarët me fotografi.

 • Kam sugjeruar dikënd, mirëpo sugjerimi im nuk shfaqet në profilin e tij/saj?

  Sugjerimi do të shfaqet kur anëtari do t'ju shton në listën e tij/saj të miqve (dmth kur të pranoni një smiley me ngjyrë të verdhë nga ai/ajo).

 • Pse duhet të identifikohem?

  Kuptohet se nuk e keni patjetër të identifikoheni. Mirëpo nëse jeni të identifikuar, ju mund t'i shfrytëzoni të gjitha mundësitë që i ofron Top.al (dërgoni posta elektronike, të gjeni një partner, të shtoni fotografi, të vlerësoni fotografi, të lexoni horoskopin tuaj etj). Që të identifikoheni në faqe, ju duhet së pari të regjistroheni prej këtu.

 • Kur dhe pse duhet të klikoj në "dalje"?

  Ju duhet të klikoni në "dalje" çdo herë kur të largoheni nga Top.al. Por nuk është e domosdoshme sepse sistemi automatikisht do t'ju nxjerr nga faqja pasi të mbyllni dritaren e shfletuesit tuaj.

 • Si mund të ndryshoj profilin ose fjalëkalimin tim?

  Shkoni në faqen "Përpunim i profilit". Në këtë faqe mund të redaktoni profilin tuaj.

 • Oops, kam harruar fjalëkalimin tim. Dhe tani?

  Klikoni në linkun "keni harruar fjalëkalimin?", të cilin mund ta gjeni në krye të faqes. Linku me siguri do t'ju ndihmon, mirëpo keni kujdes! Nëse e-mail adresa që keni shënuar në profilin tuaj është gabim, ne nuk mund të ua dërgojmë fjalëkalimin tuaj.

 • Çfarë duhet të bëj nëse profili im është bllokuar në Top.al?

  Zhbllokoni profilin tuaj duke klikuar këtu »

 • Është e sigurtë të shfytëzoj Top.al faqen?

  Në shumicën e rasteve kjo mvaret nga ju. Lexoni në lidhje me këtë çështje këtu.

 • Si mundem t'ju përgjigjem pyetjeve të sondazhit?

  Sondazhi është në faqen kryesore. Që t'ju përgjigjeni pyetjeve të sondazhit, ju duhet të identifikoheni. (1 anëtarë = 1 votë)

 • Mund të bëhem moderatorë?

  Jo.

 • Por ndoshta administrator në chat dhomë?

  Jo.

 • Çfarë simbolizojnë qarku i kuq dhe i gjelbërt, ikona e vogël afër fotografisë?

  Qarku i kuq tregon se aktualisht anëtari është offline (për momentin nuk është duke shfrytëzuar faqen Top.al). Qarku i gjelbërt tregon se aktualisht anëtari është online (për momentin është duke shfrytëzuar faqen Top.al). Në disa faqe anëtarët e gjinisë femërore janë shfaqur me ngjyrë të ndritshme.

 • Mund të kem një Top.al e-mail adresë?

  Jo, kutia postare që keni punon vetëm në Top.al. Dmth ju mund t'ju shkruani vetëm anëtarëve të Top.al dhe vetëm anëtarët e Top.al mund t'ju shkruajnë juve.

 • Si mund të shoh, nëse dikush më ka dërguar ndonjë mesazh?

  Ju duhet vetëm të kontrolloni Top.al postën tuaj. Të gjitha mesazhet do të dërgohen atje.

 • Është e mundur të shoh e-mail adresën e dikujt nëse ajo është e fshehur në profilin e tij/saj, ose është e mundur të gjej IP adresën e dikujt?

  Jo.

 • Mund të ndryshoj emrin tim përdorues?

  Ju mund të ndryshoni emrin tuaj përdorues nga faqja e shërbimeve, është një shërbim me pagesë. Të gjithë fotografitë tuaja, shërbimet e vjetra të porositura dhe miqtë e juaj nuk do të ndryshohen - do të ndryshohet vetëm emri juaj përdorues.

 • Mund të fshij profilin tim në Top.al?

  Po, ju mund të bllokoni profilin tuaj në faqen "Përpunim i profilit" dhe nëse bëni një gjë të tillë, anëtarët tjerë më nuk do të mund të shikojnë profilin tuaj. Nëse bllokoni profilin tuaj dhe nuk identifikoheni në faqe më shumë se dy muaj, profili juaj automatikisht do të fshihet. Ju mund të ndryshoni mendimin tuaj gjatë këtyre 2 muajve. Pas dy muajve do të fshihen gjithashtu edhe profilet e bllokuara nga moderatorët. Pas një muaji do të fshihen profilet, pronarët e të cilëve nuk kanë vizituar faqen tonë që nga dita e regjistrimit. Profilet që janë lëshuar do të fshihen diku pas gjysmë viti pas identifikimit të tyre të fundit.

info Other Expand Open all
 • Është e mundur të reklamohet në Top.al?

  Po. Për më shumë informacione për reklamim, lexoni këtu.

 • Disa dritare, butone dhe gjëra të tilla nuk punojnë?

  Shfletuesi (ne preferojmë Internet Explorer) duhet të lejon "cookies" dhe "javascript". Nëse Top.al nuk punon si duhet, atëherë kontrolloni nëse cookies dhe javascript janë të lejuara ('Internet Explorer', hapeni 'Tools', submeny 'Inertnet Options', zgjidhni 'Security', buton 'Custom Level'). Ju gjithashtu duhet t'i pastroni 'Temporary Internet Files'. Nëse problemi ende egziston, atëherë ju lutemi të na kontaktoni në Mbështetjen për klientë.

 • Unë mendoj se duhet të ndryshoni faqen tuaj në këtë mënyrë, ose në atë mënyrë...

  Ka shumë gjëra që duhet të ndryshohen në botë, mirëpo...

 • Por pyetja ime ende nuk ka përgjigje?

  Atëherë lexoni edhe një herë me vëmendje dhe nëse me të vërtetë përsëri nuk mund të gjeni përgjigjen tuaj, atëherë na kontaktoni në Mbështetjen për klientë.


© 2019 Top.al - all rights reserved.