Top.al is a social network offering you an opportunity tocommunicate with your friends, meet new people and find out what otherpeople think about you. For using the site log in or register!
kushtrimi27 blog
Ndonjëherë, të gjithë kemi pasur ndjesinë se diçka do të ndodhte, pak para se të ndodhte. E quajmë parandjenjë. Këto parandjenja, megjithatë, nuk u referohen ngjarjeve të mëdha, por situatave personale. Është supozimi se diçka do të ndodhë në një mënyrë të caktuar.

Në kulturën popullore, ka shumë që flasin për këtë. Për shembull, thuhet se zemra e një nëne nuk gabon kurrë. Ky pohim i referohet faktit që, me sa duket, nënat janë në gjendje të identifikojnë atë që është e përshtatshme apo jo për fëmijët e tyre. Përdorim edhe shprehje të tilla si, “Unë ndjej që”, apo “Kjo mban erë”, të cilat kanë të bëjnë me mundësinë e supozuar, që ju mund të shihni përtej asaj që është e dukshme.

Parandjenjat janë diçka ndërmjet intuitës dhe paralajmërimit. Supozohet që veprojnë si një lloj radari. Rrokin në mënyrë precize, se do të ndodhë një ngjarje pozitive apo negative, një rrugë që të çon në një fund të lumtur, ndërsa një tjetër çon në vështirësi të mëdha. Lejojnë të nuhasim se një ngjarje e bukur po ndodh ose, e kundërta, një tragjedi. Megjithatë, a ekzistojnë me të vërtetë? A janë aq të sakta sa thonë shumë njerëz?


 
Interesting
positive votes: 2  |  negative votes: 0

Write comment:

 

User
Blogs: tags
no tags
© 2019 Top.al - all rights reserved.