Top.al is a social network offering you an opportunity tocommunicate with your friends, meet new people and find out what otherpeople think about you. For using the site log in or register!
dholidej blog
Agresioni dhe reagimi ndaj stimujve të dëmshme janë tipare adaptueshëm që janë kudo në të gjithë mbretërinë e kafshëve. Si kafshë kurrizore, disa jovertebrore janë treguar të shfaqin anxiety- sjellje si dhe nivelet e alteruar e agresionit që janë të moduluar nga serotonin neurotransmitter. Për të hetuar nëse ky ndikim i serotoninës është ruajtur në gaforret dhe nëse këto sjellje janë të ndjeshëm ndaj barnave antidepressant e njeriut; gaforre shirita breg, crassipes Pachygrapsus, u studiuar duke përdorur ankthin (dritë / provë e errët) dhe agresion (provë pasqyrë) paradigma. Gaforret janë të ekspozuar në mënyrë individuale me doza akute të selektiv reuptake serotonin frenues, fluoxetine (5 ose 25 mg / L), i njohur zakonisht si Prozac®, e ndjekur nga testimi sjelljes. Doza e lartë e fluoxetine rënë ndjeshëm sjelljen ankthi-si, por nuk kishte asnjë ndikim në lëvizshmërinë ose agresionit. Këto rezultate sugjerojnë se sjellja ankthi-si është më e ndjeshme ndaj ulje e serotonin se është agresiviteti në gaforre breg.

Fillimisht nga Rio Gallegos, Argjentina, Dr. Martin Tresguerres mori BSc tij dhe MSc në Universitetin e Buenos Aires (Argjentinë), ku u specializua në biologji ujore. Ai mori një Ph.D. në fiziologji dhe biologji qelizore në Universitetin e Alberta (Kanada), dhe ka përfunduar trajnimin e tij Akademik në chemosensors molekulare dhe transduksioni sinjalit në Kolegjin mjekësor Weill Cornell në New York City.
Interesi Research:

fiziologji e organizmave ujorë
pH, dioksidit të karbonit dhe bikarbonat sensorë
sinjalizuar intracellular
transport ion dhe acid / bazë rregullimi
fiziologji epiteliale

Interesat martin përfshijnë një afërsi evolutive midis funksioneve bazë celulare dhe komplekse "të tërë organizmit" fiziologjisë. Studimet e tij përfshijnë biokimi, biologji molekulare dhe qelizore, dhe fiziologjia, por në të kaluarën ata kanë mbuluar ekologjinë detare jokërbishtor, detare klasifikim gjitar, dhe peshkimit. Këto përvoja kanë trajnuar Martin për të gjithmonë parasysh "foto e madhe", edhe kur studion proceset në nivel molekular.

Rritjes udhëheqjen Scripps 'në acidifikimin oqean, hulumtimet Martin në Scripps përfshin si organizma detare kuptim dhe për të përshtatur për të çrregullimeve acid / bazë që rrjedhin nga ndryshimet e mjedisit dhe metabolike në dioksid karboni, protoneve, dhe jonet bikarbonat. Fusha të tjera të interesit të tij përfshijnë akuakulturë, biokarburanteve dhe evolucionit.
Klasat UCSD mësuar në Kaluar 3 vjet nga:

SP13: BGGN271, Adv eksperimentale Metodat / Bio
SP13: SIO297, Marine Biology Seminar
SP13: SIO181, Marine Biokimi
SP13: SIO136, Marine Biology Laboratory
WI13: SIO199, Studime të veçanta
WI13: BGGN271, Adv eksperimentale Metodat / Bio
FA12: SIO199, Studime të veçanta
FA12: BGGN271, Adv eksperimentale Metodat / Bio
SP12: SIO281, Fiziologji Detare 
Interesting
positive votes: 1  |  negative votes: 0

Write comment:

 

User
offline
offline dholidej
Maqedonia, Maqedonia, StrumicëBlogs: tags
no tags
Entries archive
© 2019 Top.al - all rights reserved.