Top.al is a social network offering you an opportunity tocommunicate with your friends, meet new people and find out what otherpeople think about you. For using the site log in or register!
maksimiljano blog

Është këndvështrimi yt për jetën

...Ajo u zgjua si çdo ditë dhe kur doli para pasqyrës, pa që në kokë i kishin mbetur vetëm tre fije floku. Pasi i dhuroi vetes një buzëqeshje, me vete tha: ”S’prish punë, mjaftojnë sa për ti lyer.” Pasi u bë gati, ajo u nis për në punë dhe kaloi një ditë të mrekullueshme.

Ditën tjetër, kur u zgjua dhe doli para pasqyrës, pa që në kokë i kishin mbetur vetëm dy fije floku. Me vete mendoi: ”Sa çudi! Që sot, do e ndryshoj modelin e krehjes, do i ndaj më dysh.” Dita ishte e mbushur me aktivitet, por dhe me kënaqësi dhe lumturi.
Ditën e tretë, kur doli para pasqyrës dhe pa vetëm një fije floku në kokë, ajo thirri: ”Fantastike! Sot do i hedh pas flokët.” Dhe ashtu veproi. Gjatë gjithë ditës entuziazmi dhe optimizmi nuk i mungoi, madje ia kaloi shumë mirë.
Ditën pasardhëse, u zgjua si gjithmonë dhe kur vajti para pasqyrës, pa që mbi kokë tashmë nuk kishte mbetur asnjë fije floku. Me vete pëshpëriti: ”Sa qejf! Që sot e tutje nuk do të kem nevojë të krihem!”

Padyshim që jeta ka plot vuajtje, probleme, pengesa dhe telashe. Mos lejo që lumturia jote të jetë e kushtëzuar nga shembja e pengesave. Në fakt, neve na duhet të bashkëjetojmë me problemet. Është këndvështrimi yt për jetën, ai që i shndërron dhimbjet në shpresa dhe notat në melodi.

10525930_910423798984056_53980754371822921_n.png. 
Interesting
positive votes: 6  |  negative votes: 0

Write comment:

 

© 2019 Top.al - all rights reserved.