Top.al is a social network offering you an opportunity tocommunicate with your friends, meet new people and find out what otherpeople think about you. For using the site log in or register!
meni1 blog

thenje per kohen

Në shtratin e tij të vdekjes, Aleksandri i Madh thirri gjeneralët e tij dhe u tha atyre 3 porositë e fundit.

1.Mjekët më të mirë duhet të mbajnë arkivolin e tij;

2.Pasuria që kam grumbulluar (para, ar, gurë të çmuar) duhet të jenë të shpërndara përgjatë rrugës për në varreza;

3. Duart e tij duhet të lihen të varur jashtë arkivolit që ti shohin të gjithë.

Një nga gjeneralët e tij i cili ishte i befasuar nga këto kërkesa të pazakonta pyeti Aleksandrin për t‘ja shpjeguar .

Aleksandri i Madh tha:
1. Unë dua mjekët më të mirë për të mbajtur arkivolin tim për të treguar se, në fytyrën e vdekjes, madje edhe mjekët më të mirë në botë nuk kanë fuqi për ta shëruar.

2. Unë dua rrugën të jenë e mbuluara me thesarin tim kështu që të gjithë ta shohin se ajo pasuri materiale e fituar në tokë, qëndron në tokë.

3. Dua duart e mia të lëkunden nga era, në mënyrë që njerëzit të kuptojnë se kemi ardhur në këtë botë me duar bosh dhe e kemi lënë këtë botë duarbosh, pasi thesarin më i çmuar nga të gjitha është konsumuar dhe ajo është KOHA ..


 
Interesting
positive votes: 1  |  negative votes: 0

Write comment:

 

© 2019 Top.al - all rights reserved.