Top.al is a social network offering you an opportunity tocommunicate with your friends, meet new people and find out what otherpeople think about you. For using the site log in or register!
mcm blog

Si mund të jetohet i lumtur në këtë jetë!

E pyetën një të mençur një ditë:”Si mund të jetohet i lumtur në këtë jetë?”
Ai u përgjigj:”Do ua tregoj konkretisht këtë.” Mandej, i ftoi të gjithë në një gosti në shtëpinë e tij. Pasi u ulën të gjithë, ai u solli një tenxhere plot me supë, të cilën e vendosi në mes të sofrës. Mandej, u solli lugët, të cilat nuk ishin të zakonshme, pasi ishin shumë të gjata, gati një metër secila. Ai u bëri me shenjë që të fillojnë dhe të gjithë morën lugët dhe ia nisën, por... asnjëri nuk mundej ta çojë lugën tek goja. Supa u derdhej mbi sofër dhe mbi rroba. Pas përpjekjesh të mëdha për të ngrënë, miqtë u ngritën të uritur nga sofra.
Burri i mençur u tha:”Uluni sërish dhe me lugën tuaj, mundohuni të ushqeni personin që keni përballë!” dhe ai vetë ofroi shembullin e vet, duke i dhënë me lugën e tij, personit që kishte zënë vend në krahun tjetër. Me të ngrënë ai, e mbushi lugën e vet dhe ia zgjati njeriut të mençur. Kështu bënë të gjithë derisa u ngopën.
Në fund, burri i mençur ngrit në këmbë dhe u tha:”Në sofrën e jetës, kushdo që orvatet të ngopë vetëm veten e tij, do të mbetet gjithmonë i uritur. Sakaq, ai që mundohet me sa mundet që të ngopë vëllain njeri, do të ngopë vëllain e tij dhe veten. Ai që jep është gjithmonë fituesi. Lumturia e secilit në këtë jetë, nuk arrihet veçse duke lumturuar të tjerët!”


 
Interesting
positive votes: 11  |  negative votes: 0

Write comment:

 

© 2019 Top.al - all rights reserved.