Top.al is a social network offering you an opportunity tocommunicate with your friends, meet new people and find out what otherpeople think about you. For using the site log in or register!
saura blog

Do te duhet ...

-Do të duhet të ecësh i vetëm në këtë jetë dhe të jesh braktisur nga të gjithë por fati tënd do të jetë i destinuar të eci në rrugët e besimit dhe mirësisë.
-Do të duhet të bësh shpesh herë sikur nuk kupton dhe nëse rrezikon.

-Do të duhet të ringrihesh dhe rizgjohesh nga llumi i padrejtësive edhe nëse je i zhytur shumë thellë brenda tij.

-Do të goditesh prej atyre që nuk e prisje kurrë një gjë të tillë por sërisht do ti falësh se e ke zemrën e madhe.

-Do të Mësohesh se të Buzëqeshësh do jetë shumë e çmuar për jetën dhe shëndetin tënd.

-Do të kuptosh se shumë njerëz që të qëndrojnë pranë rrinë sa kanë interesin pastaj largohen nga sytë këmbët.

-Do të shohësh se do të respektohesh dhe ti njohin vlerat më tepër tek të panjohurit se sa tek shumë njerëz që i ke pranë qoftë dhe në rrethin e atyre që konsideron miq.

-Do të lodhesh duke bërë njeriun e demoralizuar dhe do ti rikthehesh sërisht Buzëqeshjes dhe rrugës së Dashurisë që të ka destinuar Zoti të ndjekësh.

-Do të shohësh se si shpesh herë do të përbuzesh dhe nuk do të vlerësojnë vetëm sepse thua të vërtetën apo ngrë zërin atje ku është e padrejtë por prape ji ai që je destinuar dhe lindur të jesh, mos i vër re shpirtngushtësinë njerëzore.

-Do të ndodhi të shikohesh si njeri i paedukatë dhe pandershëm por mos harro nga njerëzit e Pandershëm dhe të paedukatë,gjithmonë kështu ndodh E pamoralshmja dhe e

Pandershmja bërtasin sikur janë të ndershme dhe të moralshme.

-Do të ndodhi të mos dëgjohesh fare prej shumë njerëzve për diçka që ke bërë por të paragjykohesh para kohe, ska gjë mos u shqetëso njerëzit sdinë të dëgjojnë janë të shurdhët mendërisht.

-Do të ndodhi të tregohesh më i mirë me shumë njerëz që se kanë merituar asnjë fije respekti dhe Dashurie nga ty, prape mos u pendo Zoti do të shpërblej me mirësi dhe shpirtgjerësi gjithmonë që të kesh nevojë.

-Do të ndodhi të jesh i pasigurtë në një vendim, mos u nxito peshoje kur ujërat e shpirtit të jenë kthjelluar dhe zëri tënd i brendshëm të të pëshpërisi lehtë rrugën e duhur dhe zgjidhjen që duhet ti japësh asaj situate të komplikuar.

-Do të kërkojnë të heqësh dorë nga parimet e tua në jetë shumica e njerëzve duan të bësh si ata edhe nëse janë jo në rrugën e drejtë ti mos u lëkund por ji i vendosur dhe tregohu besnik dhe i drejtë me vetveten kurrë mos e tradhëto dhe zhgënje atë nisu nga vetja për të mos lënduar atë dhe jo njerëzit sepse njerëzve sja u ndjen nëse ti lëndohesh.

-Do të ndodhi të gabosh shpesh herë, mos u mërzit nxirr mësimet e duhura nga ato gabime për të mos i ripërsëritur dhe vazhdo rrugën e Drejtësisë dhe Ndershmërisë së shpirtit tënd.

JETA NUK ËSHTË SHUMË E LEHTË, AS SHUMË E VËSHTIRË TË GJITHË JEMI NJERËZ ME NDJENJA DHE SHPIRT, QË VLERËSOHEMI DHE DUHEMI KAQ PAK NGA SHPIRTRAT E TJERË NJERËZOR TË CILËT JANË SHËNDËRRUAR NË INSTIKTE KAFSHËRORE TË PADENJA AS PËR VETVETEN E JO MË PËR NE.
JETO DHE NDIQ RRUGËN E ZEMRËS TËNDE DUKE MOS HUMBUR BESIMIN DHE SHPRESËN PËR PËRMIRËSIME TË PAPËRSHKRUARA..... :))))))


 
Interesting
positive votes: 6  |  negative votes: 0

Write comment:

dritonii (30)
si gjith je 1 me blogot tua mi
#4, 06.06.2013 - 12:22
07.06.2013 - 09:21
Blog shum i bukur, pergezime.

Nje permbledhje e jetes njerezore me te mirat dhe te ke***at e saj brenda.

Nese nje adoleshent qe sapo ka filluar ti hyj kesaj "jete" te shkruar me siper, kurre sdo ta kuptonte kuptimin e tyre derisa ai te gaboje.

Ashtu siç eshte toka e rrumbullaket ashtu sillet edhe jeta e cdo njeriu, ne nje cikel te riperseritur plot gezim , harmoni por edhe pikellim dhe hidherim. Ne jete mund te rruhesh sa te duash qe mos gabosh , por gabimet vijne vetvetiu dhe e kupton me vonese.

Ji vetvetja dhe mbroi te drejtat e tua ;)

Nje shprehje qe e ve gjithmon ne zbatim kundrejt te tjereve: " Fal por kurre mos harro "
#3, 05.06.2013 - 18:24
E vertet esht , te faleminderit per leximin dhe komentin , si cdo here i saket JACK-CH
07.06.2013 - 09:21
Dark-Angel (30)
Do të kërkojnë të heqësh dorë nga parimet e tua në jetë shumica e njerëzve duan të bësh si ata edhe nëse janë jo në rrugën e drejtë ti mos u lëkund por ji i vendosur dhe tregohu besnik dhe i drejtë me vetveten kurrë mos e tradhëto dhe zhgënje atë nisu nga vetja për të mos lënduar atë dhe jo njerëzit sepse njerëzve sja u ndjen nëse ti lëndohesh.
#2, 05.06.2013 - 13:08
E vertet shakee
07.06.2013 - 09:22
Irmaaa (25)
jeta kjo eshte e mbushur plot te papritura dhe ligesi po gjithsecili nga ne duhet ti luftoje ne menyre emediate qe te gjeje paqen e shpirtit te vet
#1, 05.06.2013 - 10:44
07.06.2013 - 09:20
 

© 2019 Top.al - all rights reserved.