Top.al is a social network offering you an opportunity tocommunicate with your friends, meet new people and find out what otherpeople think about you. For using the site log in or register!
Flooori blog

JA VLEN TE LEXOHET Historia e dy shokeve te pandashem.

JA VLEN TE LEXOHET Historia e dy shokeve te pandashem

Dikur ishin 2 shok që duheshin aq shum saqë mund t’sakrifikonin gjithçka per Njeri- tjetrin. Ishin njohur gjatë studimeve e kishin qëndruar në tnjëjtën shtëpi.
Njeri prej tyre dukej si më kurnac, kurse tjetri shum bujar.
Vjen 1 ditë që shokut kurnac i ishin prishur punët e biznesit. Asnje përpjekje sndikonte npër...mirësimin e punës . Shkon tek shoku i tij bujar e i kërkon që ta ndihmojë me nje shumë të caktuar të hollash. Miku i tij nxorri ç’kishte e ia dhuroi me shum dëshirë. “Urdhëro vëlla, gjithçka kam le tjet e jotja”, i tha dhe ashtu u ndanë.

Shoku që skursehej per asgjë, tashmë ishte fejuar e priste që së shpejti tmartohej. Miku i tij kurnac, vjen ,e fton per kafe. “Dua të t’them diçka shum të rëndësishme, por sdi se si”, i tha ai...T’ketë vallë gjë më trëndësishme se miqësia jonë? – ju kthye miku bujar.Dëgjo vëlla, mua mpëlqen shum e fejuara jote, prandaj dua tmartohem me të, tha ai duke ulur kokën përdhe.
Pas nje qetësia të dyfishtë, miku bujar u mendua gjatë e nga dashuria që kishte peer shokun e tij s’ia refuzoi atë. “Le tbëhet ajo që thua ti”,- i tha e kështu u nda nga e fejuara per tbërë tlumtur mikun e tij.
Kalojnë vite dhe punët e mikut tmirë po shkonin keq e më keq. “Të shkoj tkërkoj pun tek miku im”, tha ai me vete. “Ai duhet tmë ndihmojë patjetër.”, vazhdoi ai. Kur trokiti nportën e mikut të tij dhe i kërkoi punë, ç’të shikonte e ç’të dëgjonte. “Nuk kam si të tndihmojë”, i tha ai e ashtu e përcolli …

I miri, i mërzitur peratë që kishte ndodhur nisi tmendonte sërish pozitivisht. “S’ka gjë,sdihet si kanë ardhur punët, prandaj s më ndihmoi dot…

Kaluan dite djali bujar takon nrrugë 1 burrë tvjetër e tsëmurë, që po i afronte vdekja. E merr, e çon nshtëpinë e tij , e ndihmon dhe e përcjell deri diku ku mund tgjente shtëpinë e tij. Pas disa ditësh ai tashmë kishte vdekur. 1 avokat troket nderën e shtëpisë së djalit bujar e i thotë që plaku tcilin kishte ndihmuar kishte qenë shum i pasur dhe e i kishte lënë atij tgjithë pasurinë që kishte. Kalojnë ditë e javë dhe djali, tashmë i pasur, merr nje shtëpi pranë asaj tmikut të tij. nje ditë, teksa po kthehej në shtëpi, pranë portës takon nje grua të lodhur e tsëmurë që i kërkon diçka per të ngrënë pasi ishte shum e uritur. Djali, e merr nshtëpi, e ushqen dhe duke qenë se jetonte vetem i kërkon asaj që tqëndrojë me të. “Ti merru me punët e shtëpisë dhe me gatimin, un shkoj npunë e vij. Kështu as ti smbetesh rrugëve, as unë svuaj nga këto gjëra”, tha ai. E moshuara pranoi me kënaqësi.
Pas disa kohësh, gruaja, e kthyer në nje nënë per djalin që e kishte ndihmuar aq shum, i kërkon atij që tgjej 1 vajzë e tmartohet. “Nfakt, dhe unë kam menduar, por deri tani smë ka dalë ndonje njeri i përshtatshëm përballë”, thotë djali. Gruaja i propozoi tmartohej me nje vajzë që e njihte nga afër.dy të rinjtë njihen dhe më nfund vendosin tmartohen. Erdhi koha per dasmën dhe triut bujar i duhej të mendonte per tftuarit. Sido që punët kishin ardhur, atij i duhej të ftonte dhe mikun e tij tvjetër. “Miqësia jonë duhet tjetë me e fortë se keqardhjet. Prandaj do ta ftoj dhe atë në kte ditë tlumtur timen.”, mendoi dhe i dërgoi ftesën.

Nditën e dasmës, dhëndri e nusja dukej se ishin më tbukur se gjithkush tj..Nisi muzika e tgjithë po argëtoheshin më se miri. Dhëndri, merr mikrofonin dhe nisi tshpjegojë historinë e jetës së tij.
nje herë e nje kohe, kam pasur nje mik per kokë. E doja shum,e jepja kokën per të. 1 ditë, kur punët po i shkonin keq, më kërkoi para e i dhashë gjithçka . njje ditë tjeter, mkërkoi tfejuarën që e doja shum. I mërzitur, i dhashë dhe atë, se në ishim miq, e donim njeri-tjetrin. Pas disa kohësh, kur un isha ngjendje të keqe ekonomike, ju drejtova atij e i kërkova punë. smë dha, madje me nje zë të vrazhdë gati sa smë përzuri. U mërzita, por përsëri smund tmendoja keq per të. Ishte miku im i shtrenjtë.
Pas këtyre fjalëve, miku kurnac, me sytë e përlotur merr mikrofonin dhe nis të tregojë:
nje herë e nje kohë dhe unë kisha nje mik per kokë. Kur punët spo më ecnin siç duhet, i kërkova ndihmë e më dha gjithçka kishte. i kërkova dhe tfejuarën edhe atë ma dha. Arsyeja pse i kërkova tfejuarën, ishte se ajo vajzë s’ishte e duhura per të, ishte nje grua e pamoralshme. N’ktë mënyrë, shpëtova mikun tim tshtrenjtë nga ajo grua jo e denjë per të. nje ditë, kur punët spo i shkonin mir miku erdhi e kërkoi punë nga unë. Un si dhashë diçka të tillë, pasi smund të urdhëroja atë që tbënte diçka në atë ambient. Ndërsa, burri i moshuar që miku im takoi nrrugë, ishte babai im. Im atë ishte në prag të vdekjes e unë e dërgova pranë mikut tim. I kërkova babait që tgjithë pasurinë që kishte t’ia linte atij. Kurse, gruaja lypsare që i erdhi shtëpi, është nëna ime. E dërgova atë që tkujdesej per mikun tim e ta ndihmonte që tkalonte nje jetë sa më tqetë. Ndërsa vajza me tcilën miku im po martohet, është motra ime. Unë e binda atë që tmartohej me mikun tim...!


 
Interesting
positive votes: 1  |  negative votes: 0

Write comment:

Agneza (36)
Ndoshta ishte dikur kjo dashuri mes shokve por sot nuk egziston kurr ma.
esht me e keqja se ne kohen e sotme ka njerz qe Prinderve te vet nuk ju japin rrespekt dashuri se lere me tej.
#1, 05.06.2013 - 14:12
Varet nga njerzit dhe nga edukata familjare.
05.06.2013 - 15:32
 

© 2019 Top.al - all rights reserved.