Top.al is a social network offering you an opportunity tocommunicate with your friends, meet new people and find out what otherpeople think about you. For using the site log in or register!
maksimiljano blog

Gjithcka reth femijeve..

Historia filloi kohë më parë, kur një burrë dënoi vajzën e tij 5 vjeçare për humbjen e një sendi të vlefshëm, dhe të ardhurat në atë kohë ishin shumë të pakta...
Një mëngjes vajza i solli të atit një dhuratë dhe i tha: Kjo është për ty babi...
Babai ishte shume i nevrikosur dhe i zënë ngushtë e hapi kutinë ... zemërimi i tij arriti kulmin kur pa se kutia ishte bosh, nuk kishte asgjë brenda.
Shikon në sy vajzën dhe i thotë në mënyrë të rreptë:
Nuk e di ti se kur bëhet një dhuratë , brenda në kuti duhet të vendoset diçka ?
Vajza duke e vështruar nga poshtë lart të atin, me lot në sy i thotë:
Babi... nuk është e zbrazët. E kam mbushur plot e përplot me puthje për ty.
I ati u ndje shumë keq.
Ai u gjunjëzua, përqafoi fort vajzën dhe i kërkoi të falur.
Pas asaj dite , për gjithë pjesën tjetër të jetës, ai gjithmonë e mbante kutinë në shtratin e tij dhe sa herë që ndihej i mërzitur, hapte kutinë dhe imagjinonte puthjet e vajzës që i përkëdhelnin fytyrën, dhe tërë dashurinë e saj që ajo kishte mbyllur aty...!
Foto: Historia filloi kohë më parë, kur një burrë dënoi vajzën e tij 5 vjeçare për humbjen e një sendi të vlefshëm, dhe të ardhurat në atë kohë ishin shumë të pakta...Një mëngjes vajza i solli të atit një dhuratë dhe i tha: Kjo është për ty babi...Babai ishte shume i nevrikosur dhe i zënë ngushtë e hapi kutinë ... zemërimi i tij arriti kulmin kur pa se kutia ishte bosh, nuk kishte asgjë brenda.Shikon në sy vajzën dhe i thotë në mënyrë të rreptë:Nuk e di ti se kur bëhet një dhuratë , brenda në kuti duhet të vendoset diçka ?Vajza duke e vështruar nga poshtë lart të atin, me lot në sy i thotë:Babi... nuk është e zbrazët. E kam mbushur plot e përplot me puthje për ty.I ati u ndje shumë keq.Ai u gjunjëzua, përqafoi fort vajzën dhe i kërkoi të falur.Pas asaj dite , për gjithë pjesën tjetër të jetës, ai gjithmonë e mbante kutinë në shtratin e tij dhe sa herë që ndihej i mërzitur, hapte kutinë dhe imagjinonte puthjet e vajzës që i përkëdhelnin fytyrën, dhe tërë dashurinë e saj që ajo kishte mbyllur aty...!.
...Një nënë e re ishte në pritje të lindjes së fëmijës së saj të dytë. Kur mori vesh se priste një vajzë, i mësoi djalit që kishte, Andrea, që të mbështeste kokën në barkun e saj dhe ti këndonte një nina-nana motërs që po lindte. Kënga: "Ti o yll, ylli i vogël" i pëlqente shumë Andreas dhe këtë këngë e këndoi shumë herë.

Ama, lindja ishte e parakohshme dhe e komplikuar. E porsalindura u vendos në inkubator nën terapi intensive.
Prindërit u pregatitën për më të keqen. Vajza kishte pak mundësi jete.

Ndërkohë,djali u lutej:

-"Dua ta shoh. Dua patjetër ta shoh!"

Pas një jave gjendja e vajzës së vogël u përkeqësua dhe më shumë. Nëna vendosi ta dërgonte Andrean në repartin e terapisë intensive.

Djali instiktivisht afroi kokën afër xhamit të inkubatorit, dhe filloi të këndonte: "Ti o yll o ylli i vogël..."

E porsalindura reagoi menjëherë. Filloi të merte frymë qetësisht, pa ndërprerje. Me lot në sy, nëna i tha: -Vazhdo Andrea, vazhdo. Djali vazhdoi, ndërkohë që vajza filloi të lëvizte dhe duart e vockla.

Prindërit qanin dhe qeshnin në të njëjtën kohê, ndërsa infermierja fiksonte skenën gojë hapur.

Pas ca ditësh, vogëlushja hyri në shtëpi në krahët e mamit të saj. Andrea manifestonte tërë zhurmë gëzimin e tij.

Mjekët në klinikë e përcaktuan rastin e saj me fjalë të vështira. Por nëna dhe babai e dinin se ishte thjesht një mrekulli. Mrekullia e vëllait për motrën e shumëpritur.

JETOJMË, vetëm atëherë kur jemi të sigurtë që kemi dikë që na pret!
Foto: DASHURIA E VELLAIT, QE SHPETOI JETE...!...Një nënë e re ishte në pritje të lindjes së fëmijës së saj të dytë. Kur mori vesh se priste një vajzë, i mësoi djalit që kishte, Andrea, që të mbështeste kokën në barkun e saj dhe ti këndonte një nina-nana motërs që po lindte. Kënga: "Ti o yll, ylli i vogël" i pëlqente shumë Andreas dhe këtë këngë e këndoi shumë herë.Ama, lindja ishte e parakohshme dhe e komplikuar. E porsalindura u vendos në inkubator nën terapi intensive.Prindërit u pregatitën për më të keqen. Vajza kishte pak mundësi jete.Ndërkohë,djali u lutej:-"Dua ta shoh. Dua patjetër ta shoh!"Pas një jave gjendja e vajzës së vogël u përkeqësua dhe më shumë. Nëna vendosi ta dërgonte Andrean në repartin e terapisë intensive.Djali instiktivisht afroi kokën afër xhamit të inkubatorit, dhe filloi të këndonte: "Ti o yll o ylli i vogël..."E porsalindura reagoi menjëherë. Filloi të merte frymë qetësisht, pa ndërprerje. Me lot në sy, nëna i tha: -Vazhdo Andrea, vazhdo. Djali vazhdoi, ndërkohë që vajza filloi të lëvizte dhe duart e vockla.Prindërit qanin dhe qeshnin në të njëjtën kohê, ndërsa infermierja fiksonte skenën gojë hapur.Pas ca ditësh, vogëlushja hyri në shtëpi në krahët e mamit të saj. Andrea manifestonte tërë zhurmë gëzimin e tij.Mjekët në klinikë e përcaktuan rastin e saj me fjalë të vështira. Por nëna dhe babai e dinin se ishte thjesht një mrekulli. Mrekullia e vëllait për motrën e shumëpritur.JETOJMË, vetëm atëherë kur jemi të sigurtë që kemi dikë që na pret!


 
Interesting
positive votes: 9  |  negative votes: 0

Write comment:

 

© 2019 Top.al - all rights reserved.