Top.al is a social network offering you an opportunity tocommunicate with your friends, meet new people and find out what otherpeople think about you. For using the site log in or register!
b3n1 blog

Çdo send është i krijuar në çift:edhe Xhenneti edhe Xhehenemi.

Çdo send është i krijuar në çift:edhe Xhenneti edhe Xhehenemi.


وَمِن كُلِّ شَيءٍ خَلَقنا زَوجَينِ لَعَلَّكُم تَذَكَّرونَ
Dhe Ne krijuam prej çdo sendi dy lloje (mashkull e femër) që ju të përkujtoni (madhështnë e Zotit).Dharijat 49
فَفِرّوا إِلَى اللَّهِ ۖ إِنّى لَكُم مِنهُ نَذيرٌ مُبينٌ
Pra, ikni e mbështetuni te All-llahu, unë prej Tij jam një qortues i hapët për ju. Dharijat,49-50

Sipas ketij verseti 49 Allahu i Lartesuar ka krijuar çdo send çift,per çka deshmojmë edhe na.si psh.
Dita dhe Nata
Burri dhe Gruaja
Toka dhe Qielli
Plusi dhe minusi
Dielli dhe Hena
I mire dhe i keq
E dukshmja dhe e padukshmja
Kjo bote dhe bota tjeter
Xhenneti dhe Xhehenemi
Dija dhe mosdija
Besimi dhe jo besimi
Shperblimi dhe denimi
Ligji kosmologjik dhe legjislativ(sherijati)

Dua te ndalem tani ketu,mbasi mora shembuj te mjaft,per te argumentuar se eshte keshtu siq u tha ne ajetin e sipershenuar.Te gjitha keto çifte te permendura ekzistojne?dhe secila eshte e krijuar qe ta luaj nje rol te vetin.
Problemi kryesor na shfaqet tek
Besimi dhe jo besimi
Xhenneti dhe Xhehenemi

Mbasi Allahu te ka treguar per çiftet,
Si besimi dhe jo besimi
Xhenneti dhe Xhehenemi
Tani ti ka dhene dy sy qe ti shofish dy rruget,a nuk mendon?

A nuk i dhamë Ne atij dy sy?
Edhe gjuhë e dy buzë?
Dhe i sqaruam atij për të dy rrugët.
Beled 8,9,10

Mendo tani!..

Tani aktivizohet truri yt se cilen rruge e zgjedh ti,sepse ne fushen e te zgjedhurit(ligji legjislativ) je i lire.Ose shkon ne te djathte ose ne te majte.
Ose rrugen e Xhennetit ose te Xhehenemit.
Po mire ti tani thua kush i ka pare ato?
Une them qele mendjen,mbasi çdo send eshte i krijuar ne çift,atehere bota e cila nuk shifet ekziston.
Ti qe nuk beson ,kur te biesh ne gjume,a e di se do zgjohesh apo beson?
Kur te hecish per rruge a e di apo beson se nuk ka per te te shkelur vetura.
Kur ta genjesh shefin per diçka a e di ti apo beson ti,se ai te beson per ate,pse tani te ky rast po e vlereson besimin?
A e shef ti kryen vepra gjate dites shume me shume me besim sesa me dije!
Qeli syte e ballit,besoje boten ku do te kthehemi

Tags:

 
Interesting
positive votes: 7  |  negative votes: 0

Write comment:

 

© 2016 Top.al - all rights reserved.