Top.al is a social network offering you an opportunity tocommunicate with your friends, meet new people and find out what otherpeople think about you. For using the site log in or register!
zem-zem blog

Mendo dhe falëndro

Falënderimi i takon vetëm Allahut. Atë e falënderojmë dhe vetëm prej Tij ndihmë dhe falje kërkojmë. Paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi Muhamedin, familjen, shokët e tij dhe mbi ata që e pasojnë Sunetin e tij.

Të nderuar agjërues!

Fjalët e Allahut të Lartësuar dhe mësimet e Muhamedit (lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të) na tërheqin vëmendjen për të kujtuarit e të mirave të Allahut të Lartësuar që na rrethojnë.Kujtoji mirësitë e Allahut të Lartësuar, të cilat po të vijnë nga të gjitha anët; shëndeti, ushqimi, veshmbathja, ajri, uji e gjithë dynjaja në shërbim, por përsëri nuk e di, dy sy për të parë, gjuha, buzët, duart, këmbët…

Mendon se është e lehtë të ecësh me këmbë? Pyete ata që nuk i ka.

Ke nevojë për mbështetje apo për të mbajtur me dorë? Pyete atë që nuk ka dorë.

Gjumin nuk e llogarit fare dhe nuk ia di rëndësinë? Pyete atë që nuk mund të flejë për shkak të dhimbjeve apo sëmundjes.

Ushqimin e merr dhe e fut në stomak, mendoje këtë dhe falëndero.

Mendo për sytë, e ti nuk je i verbër.

Mendo për lëkurën që ke në trup, e ti nuk ke sëmundje lëkure.

Mendo për mendjen. A pranon të jesh i çmendur?

Agjërues dhe agjëruese po të pyes: A e ndërron të shikuarit me një kodër ari?

A e shet të dëgjuarit për një kilogram ar?

A e shet gjuhën ose dorën për një pallat të mirë?

O njeri, mendo për të gjitha këto!

Mendo për veten tënde, për familjen, për shtëpinë, për punën, për shëndetin, për shokët dhe dynjanë!

Kur të zgjohesh, mos e prit mbrëmjen, mendo se do të jetosh vetëm sot, prandaj përpiqu dhe puno për ditën që jeton, mos mendo për ditën e djeshme e as për të nesërmen.

Ditën e sotme ndaje në orë dhe puno, minutat llogariti vite, sekondat muaj, mbille të mirën, kërko falje nga Allahu i Lartësuar. Përmende Allahun dhe përgatitu për botën e ardhshme. Jeto i gëzuar dhe i qetë, kënaqu me riskun që të ka ndarë Allahu i Lartësuar.

“Merr atë që të dhashë dhe bëhu mirënjohës!” (Araf, 144)

Falëndero, lavdëro dhe madhëro Allahun, Krijuesin e gjithësisë!

Allahu im! Të falënderoj për udhëzimin tim në dritën e imanit!

Allahu im! Të falënderoj për përkryerjen e fesë sime, për mbrojtjen e jetës sime!

Allahu im! Sundues i Arshit të madh, më ndihmo të të falënderoj!


Përgatiti: Ulvi Fejzullahu


 
Interesting
positive votes: 4  |  negative votes: 0

Write comment:

 

© 2019 Top.al - all rights reserved.