Top.al is a social network offering you an opportunity tocommunicate with your friends, meet new people and find out what otherpeople think about you. For using the site log in or register!
orbiti blog

Prekja që shëron

Nëse jeni zgjuar herët, jeni më i shëndoshë se i sëmurë. Keni më shumë fat se një milion njerëz të cilët nuk mund ta përjetojnë këtë në këtë javë.

Nëse kurrë nuk keni përjetuar rrezikun e luftës, vetminë e burgut të jetës, agoninë e mundimeve dhe keqtrajtimeve e as vështirësinë e urisë, atëherë jeni në përparësi ndaj rreth 500 milionë njerëzve në botë.

Nëse mund të shkoni në mbledhjet e bashkësisë suaj fetare, e të mos u frikësoheni keqtrajtimeve e mundimeve apo edhe vdekjes, keni më shumë bekime sesa 3 miliardë njerëz në botë.

Nëse keni ushqim në frigorifer, rroba në trup, kulm mbi kokë dhe vend ku mund ta kaloni natën, je më i pasur se 75% e njerëzve në Tokë.

Nëse keni para në bankë e në kuletë si dhe ndonjë lek në fund të xhepit tuaj, ju jeni në mesin e 8% të njerëzvë më të pasur në botë.

Nëse prindërit tuaj janë ende gjallë dhe ende në jetën bashkëshortore, ju atëherë i takon grupit të fortë e të rrallë të njerëzve.

Nëse ecni me krenari, me fytyrë të qeshur dhe sinqerisht jeni falënderues për të gjitha që i ke, je i bekuar, sepse shumica e njerëzve janë të paaftë ta bëjnë këtë.

Nëse mund ta mbani ndokënd për dore, ta përqafoni apo ta përshëndetni duke ia rrahur shpatullat, Allahu, xh.sh., ju ka bekuar me prekjen që shëron.

Nëse mund ta lexoni menjëherë këtë këshillë, keni marrë dy bekime të dyfishta:

1 Që ndokush mendon për ju;

2 Dhe se keni fat më shumë se 2 miliardë njerëz në botë të cilët janë analfabetë.


 
Interesting
positive votes: 16  |  negative votes: 0

Write comment:

abana3 (34)
shum me pelqej boget qe bon ti :):):)
#2, 06.11.2010 - 11:42
Arlinnda (23)
Sii gjithmonn tii me bloguu shumm te mira

All-ahu te shperbleft
#1, 04.11.2010 - 18:29
flm rrushooooooo
04.11.2010 - 19:13
 

© 2019 Top.al - all rights reserved.