Top.al is a social network offering you an opportunity tocommunicate with your friends, meet new people and find out what otherpeople think about you. For using the site log in or register!
Kosovar-pz blog

Indiani thotë se s’ka ngrënë asgjë që 70 vjet

82 vjeçari nga India me deklaratën e tij se për 70 vjet nuk ka ngrënë apo pirë asgjë, këto ditë ka tërhequr vëmendjen e shumë shkencëtarëve, mjekëve por edhe mediave botërore. Jani, i cili jeton në Ambaxhi në perëndim të Guxharatit, tregon se ka ndaluar të konsumojë ushqim dhe ujin që nga mosha 8 vjeçare, kurse perëndia hinduse Amba i ka dhënë atij fuqi për të mbijetuar.

Për ta zbuluar se si ka arritur të mbetet gjallë për kaq vite, ai do të qëndrojë nën kontrollin e mjekëve për 15 ditë.
“Jemi dëshmitar të asaj që quhet mrekulli në shkencë, ose në biologji. Kanë kaluar 108 orë që nga ardhja e tij në spital, dhe akoma nuk ka ngrënë asgjë, nuk ka pirë as një pikë të çfarëdo lëngu. Një person mund të jetojë pa ushqim dhe ujë për 3,4, 7 e deri në 12 ditë, prandaj ky është një fenomen unik”, deklaroi Sudhir Shah, neurolog.
Një ekip prej 35 mjekësh janë duke studiuar rastin, kurse dy kamera xhirojnë 24 orë dhomën e tij. Madje në një nga testimet e bëra ka rezultuar se truri i plakut ngjan me trurin e një 25 vjeçari. Edhe pse shumë pak dihet për familjen e Janit, ai ka thënë se ka lënë shtëpinë në moshën 7 vjeçare dhe ka jetuar në xhungla. 
Interesting
positive votes: 9  |  negative votes: 1

Write comment:

 

© 2019 Top.al - all rights reserved.