Top.al is a social network offering you an opportunity tocommunicate with your friends, meet new people and find out what otherpeople think about you. For using the site log in or register!
Orientalisti blog

Ndërprerja e duhanit shton rrezikun për diabet

Ndërprerja e duhanit shton rrezikun për diabet

Se çdo efekt ka edhe kundërefektin e vet, tregon një studim i ri i realizuar nga Universiteti amerikan John Hopkins, sipas të cilit ndërprerja e duhanpirjes, mund të shkaktojë paraqitjen e diabetit.

Gjithmonë është thënë se konsumimi i duhanit, në fakt nikotina e pranishme në të, mund të shkaktojë kancer, sëmundje të zemrës dhe të mushkërive.

Mirëpo, studimi i ri tregon se heqja dorë nga cigaret nuk do të thotë se doemos është zgjidhje e pozitive.

Në studim janë përfshirë 11.000 njerëz, të cilët menjëherë pas heqjes dorë nga duhani e kanë tepruar me ushqim, ndërsa “ushqimi i keq” është njëri nga faktorët që i paraprijnë shfaqjes së diabetit. 
Interesting
positive votes: 7  |  negative votes: 0

Write comment:

 

© 2019 Top.al - all rights reserved.