Top.al is a social network offering you an opportunity tocommunicate with your friends, meet new people and find out what otherpeople think about you. For using the site log in or register!
Nika blog

një minutë për Veten

Simboli  njëminutësh -shenja për një minutë në orët moderne shërben që të na përkujtojë të gjithëve që të ndalemi për një minutë , të shikojmë dhe të kuptojmë se si  të përkujdesemi  shpesh  për  veten dhe ashtu siç duhet - sikur që kujdesemi  pë të  tjerët.
 TË udhëheqësh me punën do të thotë të udhëheqësh me UNIN tënd.
 
 "Përkohësisht  duhet t'i harrojm të gjitha  në lidhje me punën",duhet të koncentrohemi  në 'Unin  tonë.'Uni' im është ai që vërtetë jam.'Uni' yt është ai që je ti .'Unët' tonë dallojnë aq  sa dhe shenjat  e gishtërinjve tonë.
Për atë 'unë-in duhet të përkujdesemi.
    '' PSE është kjo kaq e rëndësishme?''
''Për  shkak se jemi më të shëdetshëm dhe më të lumtur  kur më mirë kujdesemi  për 'unin' tonë. 

Atëherë më mirë punojmë dhe jemi më të aftë t'i ndihmojmë të tjerëve''
" Pra , njerëzit  që nuk kujdesen  aq për veten ,shihen se nuk janë  të mirë as për të tjerët."Pra të kujdesemi për veten,të mos lejojmë që jeta të na humb harmonin ",t'i kushtojmë vëmendje së pari vetes ,familjes e pastaj punës.
- shtrohet pyetja ç'duhet bërë?

"Thjesht, duhet të ndalemi disa herë në çdo  ditë dhe t'ia kushtojmë NJë minutë vetvetes".
 "Një minutë nuk mjafton aq ",mirëpo  mjafton që të bëhesh  më i lumtur".
 NJë minutë i ka 60 sekonda,po kur te fillojm te meditojmë minuta do të na duket më e gjatë se sa që e mendojmë ne .Kjo gjë ndodh  çdoherë.Kur jemi të qetë ,një minutë  zgjatë shumë.
                                     shtrohet pyetja pse një minutë?
" Sepse për një minutë, në qetësi me vetveten , mundemi së pari  të bëhemi të vetëdijshëm se ç'jemi duke punuar ,ndërsa më pas mund të zgjedhim edhe ndonjë zgjidhje  më të mirë". 
Interesting
positive votes: 1  |  negative votes: 0

Write comment:

 

© 2019 Top.al - all rights reserved.